Dagindeling

PRogramma

Het programma bij BSO de Helden in Wijchen heeft een vaste structuur. Tijdens het brengen en halen van kinderen is er ruimte en tijd voor kinderen, ouders en leerkrachten om een praatje te maken en bijzonderheden door te nemen. Er is ruimte voor kinderen om te vertellen wat ze die dag gedaan hebben en hoe ze dit ervaren hebben. Bij binnenkomst staat er wat te eten en drinken klaar, waarna kinderen vrij mogen gaan spelen of even lekker bijkomen van een drukke schooldag. We gaan om 14.45 uur gezellig samen aan tafel, eten fruit en drinken wat. We bespreken samen hoe de dag eruit gaat zien en welke activiteit er op het programma staat. Als je onze website hebt bekeken zal het wellicht al opgevallen zijn dat wij ons onderscheiden in het bieden van unieke activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Om 15.00 uur starten we met de activiteit(en) van de dag. Voor de activiteiten werken we in 2 basisgroepen. We gaan hierbij uit van de leeftijd 4 tot 7 jaar en een groep van 8 tot 12 jaar, afhankelijk van de groepssamenstelling. Soms zullen we een activiteit aanbieden met de hele groep. Van en met elkaar leren en elkaar hierin helpen past bij de visie BSO de Helden.

We stimuleren en enthousiasmeren kinderen om mee te doen. Hierin nemen we zelf een enthousiaste en actieve houding aan, wij doen zelf ook graag mee waar kan! Kinderen zijn niet verplicht om mee te doen, als ze meer zin hebben om lekker vrij te spelen of een rustmomentje te pakken, dan is dat altijd mogelijk.

Omdat we een buitenschoolse opvang in Wijchen Noord zijn zullen we regelmatig gebruik maken van de verschillende sportvelden in de wijk Woezik. Zo zullen we af en toe op bezoek gaan bij een sportvereniging in de buurt of maken we gebruik van een gymzaal of voetbalveldje bij ons in de buurt. Uiteraard vinden er ook activiteiten binnen plaats of op ons plein naast ons lokaal.

Tussen 16.30 en 18.30 uur is het tijd om vrij te spelen, binnen of buiten. Tijdens het ophaalmoment, is er ruimte om ouders te vertellen hoe de dag is gegaan. Ook in de laatste uurtjes zullen we naast het vrije spelen, voor de kinderen die het leuk vinden ook regelmatig nog wat samen doen. Denk hierbij aan het samen doen van gezelschapspelletjes, een sjoel- of tafelvoetbaltoernooitje, of nog even buiten op het plein sporten met ons materiaal.

14.00 – 14.45Kinderen worden opgehaald of komen zelf binnen bij de BSO. Kinderen drinken wat en hebben ruimte voor vrij spel en even bij te komen van de schooldag.
14.45 – 15.00We eten fruit en drinken gezamenlijk wat. We bespreken samen de dag.
15.00 – 16.30 De activiteit(en) van de dag!
16.30 – 18.30Vrij spel en ophaalmoment. Er worden nog ‘kleinere’ activiteiten georganiseerd voor de liefhebbers!

Programma tijdens de vakanties

De openingstijden van de vakantieopvang worden jaarlijkse opnieuw vastgesteld. Tijdens deze schoolvakanties biedt BSO de Helden hele dagen opvang. In de vakantie en tijdens studiedagen zullen de dagindelingen soms anders zijn. Er is dan meer ruimte en tijd om activiteiten te organiseren en excursies te maken.

Is het erg slecht weer dan zullen wij de dag (meer) binnen doorbrengen op de BSO, dan ziet een dagindeling tijdens schoolvakantie opvang er zo uit:

08.00 – 09.30 Kinderen worden door ouders gebracht. Vrij spelen.
09.30 – 10.30  We drinken samen wat en eten fruit.
10.30 – 11.45 Gezamenlijke activiteit
11.45 – 12.30  Gezamenlijk brood eten en wat drinken.
12.30 – 15.30 Gezamenlijke activiteit(en). Het kan zijn dat we meerdere activiteiten aanbieden in kleinere groepjes.
15.30 – 16.00 Samen wat eten en drinken
16.00 – 18.00 Vrij spel en ophaalmoment. Er worden nog ‘kleinere’ activiteiten georganiseerd voor de liefhebbers! 

Heeft u inmiddels interesse gekregen in ons concept dan bent u ook van harte welkom voor een rondleiding of voor meer informatie. U kunt hier contact met ons opnemen.